Ralli eğitimi Ferrari yarış pilotu eğitimidir. 17 saatlik aktif bir eğitimdir. Yarış pilotu eğitiminde antrenör geliştiriciliği ile ileri sürüş teknikleri verilerek uygulanmaktadır. Taban olarak verilen tüm eğitimlerden sonra uygulamalar ve stil geliştirilebilir. Profesyonel sürüşten sonra olan geliştirme eğitimidir.

Tüm ileri sürüş tekniklerinden sonra pilotun uygulamaları ve antrenman çalışmaları tarzında oluşur. Yetenekteki seriliğe göre zamanda değişmeler mutlaka fark eder…

Ralli eğitimi yarış teknikleri eğitimine gelirken eldiven getirilmesi tavsiye edilir. El kavlaması ve direksiyon kavlamasını engeller. Ayağın pedalı rahat hissetmesi nedeniyle spor ince tabanlı ayakkabı tercih edilmesi gereklidir.
Eşofman gibi rahat bir kıyafet eğitim alırken gerekecektir.

Ralli eğitimi sonunda verilecek belgeler

  • Güvenli ve defansif sürüş teknikleri belgesi
  • İleri sürüş teknikleri belgesi
  • Profesyonel sürüş eğitimi belgesi
  • Vip makam şoförlüğü belgesi
  • Protokol karşılama ve davranış şekilleri belgesi
  • Ralli ve pist yarış teknikleri belgesi

Eğitim Süresi: 2 Tam Gün

Yarış eğitimi 1 bölüm

Yarış eğitimi skidcar güvenli ve defansif ileri sürüş teknikleri, Drift teknikleri, İleri sürüş teknikleri eğitimi, Sportif sürüş teknikleri, Performans sürüş teknikleri, Profesyonel sürüş teknikleri

Yarış eğitimi 2. bölüm

Yarış eğitimi profesyonel sürüş teknikleri eğitimi tamamladıktan sonra, devam eğitimidir.

Ralli eğitimi öncesi alınması gereken eğitimlerin nedeni

Nedenler sizin başlangıçta denge kavramını algılamanızla başlayıp sürüş teknikleri uygulandıktan sonra dahi oluşacak ağırlık transferini dengeye oturtmak amaçlıdır.

Skidcar güvenli ve defansif sürüş teknikleri

Skidcar güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitiminde aracı kaygan zeminde kullanma teknikleri öğretilir. Viraja giriş ve çıkış açıları kazanımı sağlanır. Önden ve arkadan savrulma esnasında aracı toparlama ve savrulmadan araç kullanma teknikleri öğretilmektedir.

Yüksek hızlarda araç kaygan zemin eğitimindeki tepkilerin aynısını yaşar. Düşük hızlarda defalarca kayma durumları ile geniş şekilde teknik kazandırma amaçlanır detaylı içerik için güvenli sürüş teknikleri eğitimi içeriğimize bakabilirsiniz.

Drift teknikleri

Drift teknikleri savrulma sırasında omuzdan çekme dediğimiz hadiseler için yön sağlamak amaçlı kullanılır. Merkezcil kuvvet fazla olduğu anlarda merkezcil kuvvete karşı koymak için verilen eğitimdir.

Yüksek hızlara çıkıldığında merkezcil kuvvetin fazla olması olağandır. Bu durumlar normal savrulma toplamaları ile kurtarılamaz drift teknikleri savrulmanın fazla olduğu anda araca yön vermenizi sağlar.

İleri sürüş teknikleri

İleri sürüş teknikleri eğitimi ise savrulmadan araç kullanmayı öğrendiğimiz skidcar güvenli ve defansif sürüş teknikleri eğitimindeki yavaş hızlardan yüksek hızlara çıkılan viraj eğitimi uygulanır.

50 km hızla girilebilen bir viraja 110 km hızlarda nasıl sorun yaşamayacağının öğretildiği viraj değişkenlikleri direksiyon açısı dengeli gaz ve apex konuları işlenir. Yarış çizgisi öğretilir. Viraja giriş ve çıkış limit bulma ve değişken apex konuları işlenir. Daha detaylı bilgi için eğitim çeşitlerinden ileri sürüş teknikleri içeriğine bakabilirsiniz.

Sportif sürüş teknikleri eğitimi

Sportif sürüş teknikleri düzde hızlanma ve frenajla ilgili limit ve limit üstü durumların öğretildiği hassas içerikli eğitimdir. Araç sistemleri lastik konuları detaylı işlenir.

Performans sürüş teknikleri

Performans sürüş teknikleri pilotlukta beceri anlamına gelir beceri sürüş teknikleri ile imkansız sanılan durumları basitleştirmeye yönelik sürüş tekniklerini kapsar. Yapacağınıza inanmayacağınız sürüş teknikleri çalışmalarıdır.

İki araç arasından geçilemeyecek boyutta hatta aracınızın hemen hemen yarı boyunda aralık varken öndeki araç ile yanınızdaki araç hiza olarak ön aracı sağ ara stop lambası yanınızdaki aracın sol ön farı ile aynı hizada ve yarım boy araç boyu varken makas nasıl atılır gibi tekniklerin verildiği. Bir cisme 1 cm kala nasıl o engelden kaçılabilir tekniği gibi, kazanımlar sağlanır.

Profesyonel sürüş eğitimi

Profesyonel sürüş eğitimi yarış eğitiminde en geniş ileri sürüş tekniklerinin verildiği eğitimdir. Profesyonel sürüş eğitiminde filmler de gördüğünüz şov hareketleri ve fizik kurallarının üstünde limitlerin üstünde nasıl araç kullanacağınız öğretilir.

Aracın kontrol dışı kalacağı durumlarda kullanılan yöntem aracı kontrol edici teknikleri öğretmektedir.

Tamamı ile araç çocukluk da elinizde olan oyuncak şekline dönüşür. İstediğiniz kontrolü sağlayacağınız tekniklerdir. Detaylı içerik için profesyonel sürüş teknikleri linki tıklaya bilirsiniz.

Ralli teknikleri eğitimi

ralli eğitimi yarış teknikleri
RALLİ EĞİTİMİ

• Ralli teknikleri ve pist yarışları eğitimi;

• Otomobillerin akselerasyonları

• Değişken apex kontrolleri

• Yalancı fren

• Kasislerde otomobil kontrolü

• Viraj çeşitleri

• El freni kullanımı

• Yarış çizgisi bozma ve geçme

• Sol ayak freni

• Heel and teo tekniği

• Kalkış ve hızlanma

• Tork ve Beygir kullanımının önemi

• Zamana karşı yarış (time trial)…

Ralli eğitimi sonrasında daha gelişmiş bir eğitim var mı ?

Anti terör sürüş teknikleri eğitimi son eğitimdir.